lukasz3112, to może jak Ty będziesz zmieniał to się jakoś umówimy bo ja bym też zrobił u siebie - docelowo całość na biało
Mod podświetlenia zegarów - wersja light
Zwiń
X
-
Witam!
Czy nie znacie może kogoś w okolicach Rzeszowa (może być nawet i całe Podkarpacie kogo moglibyście rekomendować do w/w robótki czyt. zmiana koloru podświetlenia (wszystko) oraz ewentualna wymiana zegarów ?! Sam nie mam ani umiejętności ani czasu do tego typu akcji
Z góry dzięki za pomoc i gratsy za kozackie przeróbki!
[ Dodano: Czw 28 Sty, 10 15:32 ]
Aby była jasność za zapłatą rzecz jasna
Komentarz
-
-
Witam, Ja również zdecydowałem się na mod z podświetlaniem.
Planuje zrobić tę robotę z kumplem, w sumie to liczę bardziej na niego
Po przeczytaniu 69 stron muszę powiedzieć że już co nieco wiem
Najgorzej wygląda zamiana tej żarówki w klimie/nawiewach ale może damy radę.
Krótkie podsumowanie odnoście diód.
Na szafe brać tylko SMD 3528, na podświetlanie włącznika świateł i panel w drzwiach 3mm (wiem że da się też smd ale trzeba nóżki na przedłużenie) a jak wygląda sprawa w innych miejscach? Bez problemu można dać SMD jak w szafie czy łatwiej będzie 3mm?
No i sobie pozwole teraz w tym miejscu policzyć ile mi czego trzeba: (octavia przed liftem - w środku :P )
- szafa 17 białych + 7 czerwonych, ( i to na bank bedzie w takim zestawieniu)
- sterowanie lusterek 4 czerwonych, (lub białe)
- sterowanie szybami panel w drzwiach 7 czerwonych, (lub białe)
- włącznik świateł 8 czerwone, (lub białe)
- regulacja wysokości lamp 4 czerwonych, (lub białe)
- przycisk baku 1 czerwona, (na bank)
- przycisk ogrzewania szyby 1 czerwona, Na bank)
- otwieranie szyb 3 czerwone, (lub białe)
- nawiewy czyli mix 4 diodek i rezystorek czerwone (na bank)
razem
17 białych (SMD 3528)
35 czerwonych tylko ile z tego wziąć 3mm??? włącznik świateł 8 i panel na drzwiach 7 (15 led 3 mm)
Czy jak radzicie?
wiem że doliczyć trzeba kilka sztuk na zapas.
Czy z tej aukcji podejdą smd czy za dużą ,mają mcd?
te samo pytanie tutaj odnośnie 3mm:
Edit:
prosze o odp bo jutro chce kupić/ zamówić diody
[ Dodano: Pon 22 Lut, 10 12:16 ]
juz kupiłem, mam nadzieję że podejdą.
Komentarz
-
-
sh3v, kup wiecej.
Z natury wiem, ze czasem jakas nie dziala, jakas sie zepsuje itd.
Jak np mialem ladowac kolo 17 diod z koloru, kupowalem 30. Tak na wszelki wypadek.
Inna sprawa, diody SMD wchodza do przyciskow otwierania szyb i 2 ida chyba do regulatora podswietlenia ( jasnosci ) + 2 zwykle 3mm.
3mm ida do panelu sterowania szybami, do wlacznika swiatel, do przyciskow podgrzewania szyby, fotelii, otwierania baku itd.
Do sterowania nawiewem najlepiej skonstruowac zarowke na stelazu zwyklej zarowki diodowej dostepnej na allegro. Ucinasz glowke i montujesz sobie diodki. - w tym przypadku 4 sztuki SMD.
Co sie tyczy zas licznika przedliftowego musisz miec klej na goraco ( tj pistolet i sztyfty ) oraz troche sreberka, bo robilem jedno auto w takiej konfiguracji i trzeba bylo ciagnac sobie kabelki, zeby zapodac po 1 dodatkowej diodzie na male zegarki ( bo druga robilem oswietlenie wskazowek ) i wtedy opatulic ladnie sreberkiem i pozaklejac klejem diody - zeby nie lataly i zeby sreberko sie trzymalo.
Jak otworzycie licznik, to zobaczysz co mam na mysli.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3Maicroft, ma rację, w OII Ambient naliczyliśmy około 150 diódprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Panowie kto chciałby (za opłata oczywiscie) zmodyfikowac kolor podswietlenia w mojej O1 2001.
Chodzi mi o zmiane wszystkich siwecacych w aucie zielonych diodek na białe.
Moge wysłac elementy do kogos, ktos moze przyjechac do mnie i nawet moja lutownica termiczna to zrobic :-)
Licza sie chęci i umiejetnosci :twisted:
Pozdrawiam.// R-PERFORMANCE 0-694-046-807 //
Komentarz
-
-
pstrykacz, no ładnie to wyszło gratki!Artur / RMG
Moja Octavka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=30164
Komentarz
-
-
Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanie dotyczące MAXI-DOT'a. Otóż chciałbym w swojej O2 założyć takowego. Wiem, że mam do zmiany całą deskę (zegary), ale czy to koniecznie musi być z fury z identycznym silnikiem? Na allegro są zegary z MAXIDOT do O2, ale jest napisane, że to 2.0 TDI, albo 1.9 TDI itd. Czy to faktycznie takie istotne?
Natomiast co do zmiany kolorów, to mamy u siebie dwóch takich co modują O2 i wstawiają nowe diody - w dowolnym zamówionym kolorze :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz